Köpa en fast eller en ställbar träningsbänk?

Funderar du på att köpa en ställbar träningsbänk eller en fast träningsbänk? En ställbar träningsbänk kan justeras på olika sätt medan en fast träningsbänk inte kan det.

Det finns huvudsakligen två typer av träningsbänkar att överväga:

Ställbar träningsbänk: Dessa är de vanligaste och mest flexibla träningsbänkarna. De kan anpassas genom att ändra ryggens och sitsens vinkel, vilket gör det möjligt att skräddarsy bänken för olika övningar. Genom att justera ryggen kan du träna övningar som axelpress med stöd, lutande bänkpress, hantelpress och liggande hantelflyes. Denna mångsidighet möjliggör träning av många olika muskelgrupper.

Rak (plan) träningsbänk: Denna typ av träningsbänk har en fast plan yta och kan inte justeras. Den stora fördelen med detta alternativ är dess stabilitet och hållbarhet, vilket gör den kapabel att hantera tunga belastningar. Dessutom, eftersom den raka träningsbänken inte har några rörliga delar eller skarvar, kan den upplevas som mer bekväm för övningar som bänkpress och andra liggande övningar.

Varför satsa på en träningsbänk som är ställbar?

En ställbar träningsbänk kan vara bra att ha om du vill kunna träna på olika sätt. Med en ställbar träningsbänk kan du göra en mängd olika övningar. Det tack vare att du kan justera den i olika steg. En träningsbänk är oumbärlig både på gymmet och i varje dedikerat hemmagym. Den möjliggör ett brett utbud av övningar med hantlar och skivstänger, inklusive bänkpress, bicepscurls och sittande hantelpress. Fördelarna med att ha en ställbar träningsbänk är just att du kan justera den så att den passar för just den övning du ska göra. Dock kan det vara bra att ha en fast träningsbänk med!